Om kören

Kören på körläger i Pargas hösten 2023.

Åbo Damkör rf grundades 1948 av sångintresserade damer, av vilka en del tidigare sjungit i Arbetets Vänners Damkör. Åbo Damkör består av drygt 30 sångare i åldern 25 till 65 år. Vi är ett glatt gäng som tycker om att sjunga och som trivs i varandras sällskap.

ÅD är en kör som gärna prövar på nya saker, både stilmässigt och kronologiskt. Vi vill vidga våra vyer med allt från jazz till moderna stycken och popmusik samt lite visor däremellan. Vi samarbetar gärna med andra körer, vi har många positiva minnen från projekt med körer på andra orter. Stämningen i kören är mycket god och vänskapen mellan sångare är en viktig del av körlivet. De senaste åren har våra konserter varit mera projektbaserade med ett visst tema.

Körens verksamhet har under sina 75 år också haft en social dimension (inte bara för oss själva), det har varit viktigt att sprida glädje till dem som inte har möjlighet att gå på konserter och kören har också besökt åldringshem och anstalter. Vi medverkar också ibland i Åbo svenska församlings högmässor.

Åbo Damkör dirigeras av Larissa Krook.

Åbo Damkör övar i Cygnaeus skola på tisdagar klockan 18.30-21.00. Om du är intresserad är det bara att ta kontakt och komma på insjungning!